Over Turnclub Sint-Paulus

Missie
Turnclub Sint Paulus wil een pedagogisch en sporttechnisch programma aanbieden dat kinderen en jongeren toelaat hun maximum aan fysieke en mentale mogelijkheden te ontwikkelen.
De club biedt daarbij een kader met opgeleide trainers, aangepaste materialen en een veelzijdig trainingsaanbod.
Sint Paulus streeft hierbij naar een evenwicht tussen recreatie- en wedstrijdturnen waarbij plezierbeleving steeds centraal staat.

Visie
Turnclub Sint Paulus wenst een kader aan te bieden waarbinnen bestuur en trainers zich inzetten om alle +3-jarigen uit onze regio de kans te geven algemene bewegingskansen te krijgen en aan gymnastiek te doen waarbij plezierbeleving een centrale rol krijgt.

Recreatief:
Omwille van het algemene karakter is gymnastiek de basissport bij uitstek.
Met het oog op algemene bewegingsstimulansen staan wij steeds open voor iedereen die via de turnsport fysieke basisvaardigheden als kracht, snelheid, lenigheid, coördinatie en uithouding wil ontwikkelen.

Competitief:
Voor gymnasten met meer dan gemiddeld talent biedt het competitieturnen een extra uitdaging.
De noodzakelijke zelfdiscipline en volharding die deze arbeidsintensieve sport vereist dwingt de gymnast in nauwe samenwerking met zijn of haar begeleider tot het constante aftasten van de eigen motivatie en fysieke grenzen.