Recreatief turnen

In onze club werken wij met het Gymmstars programma. Gymstars is een programma van de Gymnastiekfederatie met als doen kinderen volgens hun eigen mogelijkheden en wensen te laten schitteren in de gymnastiek.

Het programma is opgedeeld in verschillende niveaus met een stijgende moeilijkheidsgraad. Om naar een hoger niveau over te gaan, dient de gymnast een aantal bewegingsvaardigheden te halen.

In Gymstars 1 beginen wij met de basis aan te leren in de gymnastiek aan de jongste gymnasten, en zo verdere oefeningen aan te leren die elke keer iets moeilijker worden. Gymnasten vanaf 6 jaar oud kunnen deelnemen in een Gymstars groep en naarmate zij ouder worden en de basis beter en beter onder de knie krijgen, gaan zij een groepje verder met andere en moeilijkere oefeningen. Gymstars 6 is de laatste en hoogste groep binnen het Gymstars programma.

Hoeveel groepen hebben wij?
Wij hebben in onze club 5 verschillende groepen met elk hun eigen ster:

Gymstars1

Gymstars 1

Gymstars2

Gymstars 2

Gymstars3

Gymstars 3

Gymstars4

Gymstars 4

Gymstars5

Gymstars 5

Wat doen wij in Gymstars?

Gymstars 3

Een zeer leuk groepje gymnasten die elke week staan te springen om te komen trainen. De basis van het turnen hebben deze gymnasten meegekregen bij gymstars 1 of 2.

Onder leiding van trainsters Phebe,Maya en Kim wordt er verder gewerkt aan hun basisvaardigheden van het turnen. Ook factoren zoals kracht, lenigheid, coördinatie en evenwicht worden elke week onderhouden.

Gymstars 4

Gymstars 4 is een groep samengesteld uit zowel jongens als meisjes. Net zoals gymstars 1,2 en 3 turnen zij 1 keer per week, dit onder leiding van trainsters Phebe, Hélène en Kim. Deze groep van gymnasten heeft de basis van het turnen al iets meer onder de knie, waardoor moeilijkere oefeningen tijdens de trainingen aan bod kunnen komen.

De KLUSCE – factoren worden ook bij deze groep verder onderhouden, het technische aspect bij oefeningen komt steeds meer en meer aan bod.

Gymstars 5

Deze groep wordt gevormd door een 20-tal gemotiveerde gymnasten. Zowel jongens als meisjes zetten in de groep elke zaterdag hun beste beentje voor. Leeftijden zijn in deze groep iets gevarieerder. Zowel gymnasten van 12 jaar als gymnasten van 16 jaar turnen in deze groep. Doorstroming naar gymstars 6 is van hieruit mogelijk. Onder leiding van trainsters Steffi, Lien en Kim doen zij elke week hun uiterste best om zoveel mogelijk bij te leren.